Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vladimir Putin: Rusia e gata să coopereze cu noua conducere a Statelor Unite

vladimir_putin_rusia_coopereze_noua_conducere_statelor_unite.jpg

Preşedintele rus, Vladimir Putin (Foto: AFP/Natalia Kolesnikova)
Preşedintele rus, Vladimir Putin (Foto: AFP/Natalia Kolesnikova)

Rusia este pregătită să coopereze cu noua conducere a Statelor Unite, a declarat joi preşedintele Vladimir Putin, în discursul anual despre starea naţiunii, susţinut la Kremlin.

Moscova speră să colaboreze cu Washingtonul în lupta împotriva terorismului, în contextul în care cele două ţări împărtăşesc o responsabilitate în cadrul securităţii globale, afirmă preşedintele Vladimir Putin.

Pe de altă parte, preşedintele rus spune că ţara sa nu intenţionează să se implice în vreo confruntare geopolitică. "Nu căutăm şi nu am căutat inamici. Avem nevoie de prieteni", susţine liderul de la Kremlin, care avertizează însă că Rusia nu va tolera nici o încercare ce vizează să-i afecteze interesele.

Printre altele, preşedintele rus a notat că "problemele interne" ale Rusiei provoacă "în primul rând încetinirea creşterii economice" în ţară.

"Am obţinut o stabilitate macroeconomică, ne-am păstrat rezervele financiare. Ne aşteptăm ca inflaţia să scadă considerabil în acest an, să fie mai mică de 6%, eventual 5,8%", spune el.

"În 2018, trebuie să ne gândim la perfecţionarea mecanismului de impozitare şi să aplicăm (modificările) de la 1 ianuarie 2019", precizează Vladimir Putin.