Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mesaj pentru aleși, de la un român din UK: Dacă ai furat, luat sau dat mită, dă-ți DEMISIA!

leon.jpg

Leon Marțincu e de profesie jurnalist, a plecat în Marea Britanie în 2012, iar acum e managerul unui restaurant
Leon Marțincu e de profesie jurnalist, a plecat în Marea Britanie în 2012, iar acum e managerul unui restaurant
Sursa imaginii: 
facebook.com

În contextul alegerilor parlamentare de duminică, 11 decembrie, RFI le dă glas românilor care vor să spună ce ar face dacă ar fi parlamentari. Leon Marțincu are 34 de ani și e de profesie jurnalist. A plecat împreună cu familia în Marea Britanie în urmă cu 4 ani. Acum, e managerul unui restaurant. Ce ar face dacă ar fi parlamentar?

”Dacă aș fi parlamentar în România și, dacă chiar mi-aș dori să schimb ceva în bine, dacă aș avea un moment în care conștiința m-ar împinge să fac un gest prin care România să facă un pas înainte... Dacă m-aș gândi cu patriotism la țara mea și aș înlătura toate gândurile de prosperitate personală... Dacă aș realiza că îmi iubesc țara și aș vrea să mă sacrific spre binele copiilor noștri, nu doar ai mei... Nu aș putea să fac decât un singur lucru. Unul foarte simplu, trist, dar foarte adevarat: MI-AȘ DA DEMISIA!

Ascultă:Mi se pare un lucru de minim bun simț și care se întâmplă în toate țările civilizate! Dacă ai greșit, ai fost dovedit că ai plagiat, ai luat mită, ai furat, ai dat mită, ai pierdut alegerile, ți-ai folosit numele ca să te bagi în față la permise auto și ai fost dat în toată presa, ai folosit coloana oficială ca să mergi la femei... va trebui să-ți dai demisia. Nu poți ține de o poziție cu dinții prefacându-te că nu s-a întamplat ninic! Și tot din bun simț nu ai voie să canditezi din închisoare. Îți dai demisia din viața politică!  Dacă toți aceștia și-ar da demisia, aș putea să iau în considerare șă mă întorc acasă!”