Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce ar face actrița Medeea Marinescu dacă ar ajunge în Parlament? ”Aș reface imaginea parlamentarului român”

Ridicarea imunității pentru orice parlamentar care are probleme cu justiția și o legislație clară pentru protejarea pădurilor ar fi prioritățile actriței Medeea Marinescu, dacă ar ajunge parlamentar.

În primul rând aș lupta să refac imaginea atât de șifonată a ceea ce înseamnă la ora actuală parlamentar român. Nu-mi place să generalizez dar în cazul ăsta din păcate lucrurile sunt foarte grave și cred că primul pas care ar trebui făcut este să susțin ridicarea imunității pentru orice parlamentar care se află în fața unei acuzații într-un proces.

Ce alte proiecte ați avea în vedere? Știu că sunteți implicată în multe proiecte de mediu...

Da, sunt implicată în proiecte de mediu, am fost și ambasador Paris Climat 2015 pentru România, m-am implicat și în proiectul organizat de Greenpeace în România în această vară pentru salvarea ultimelor păduri virgine și semivirgine din România, nu trebuie să fii parlamentar pentru asta. Dar dacă aș fi parlamentar aș susține mult mai onest, și nu declarativ, proiectele, cum este de exemplu acest proiect al inventarierii ultimelor păduri virgine și protejarea lor. Odată făcut acest catalog ar fi asigurată protejarea prin lege a ultimelor păduri virgine și semivirgine din România.

 
(Audio) Actrița Medeea Marinescu despre rolul de parlamentar