Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dieselgate: CE ar putea sancționa șapte state, printre care și Germania

Comisia Europeană a trimis averitzări către șapte state, printre care Germania și Marea Britanie, în scandalul emisiilor trucate de către producătorul Volkswagen . În funcție de răspunsurile pe care le va primi, Bruxelles-ul ar putea decide măsuri legale mult mai dure.

 

Executivul comunitar a deschis procedurile de sancționare pentru șapte state: Germania, Marea Britanie, Cehia, Grecia, Luxemburg, Spania  și Lituania, pentru că nu au introdus sistemele care să penalizeze producătorii auto, dacă aceștia încalcă regulile referitoare la emisii. Este încă o ramificație a Dieselgate, scandalul emisiilor trucate de către gigantul auto Volkswagen, relatează Bloomberg.
Concret, Comisia Europeană a înștiințat guvernele din cele șapte state membre, prin scrisori oficiale, că nu au respectat normele europene în domeniu.Autoritățile naționale vizate au la dispoziție două luni să răspundă , în încercarea de a evita sancțiuni aspre.

În evaluarea Comisiei, Marea Britanie și Germania au încălcat legea pe de o parte pentru că nu au transmis, la solicitare, rezultatele propriilor investigații și apoi pentru că nu au introdus sancțiuni, după ce Volkswagen a recunoscut că a folosit softuri ilegale de trucare a testelor de emisii. Și Spania și Luxemburg sunt trase la răspundere pentru lipsa sancțiunilor, în vreme ce Lituania, Cehia și Grecia sunt avertizate oficial pentru că nu au introdus în legislaţia naţională sisteme de penalizare pentru încălcalea reglementărilor referitoare la emisii.