Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chişinău: Marian Lupu îşi depune mandatul de președinte al Partidului Democrat

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu a anunțat ca își depune mandatul de președinte al formațiunii, începând de astăzi și că nu va candida la Congres pentru funcția de președinte al partidului. Marian Lupu sustine că rămâne alături de PDM și urmează să se implice în noi proiecte de dezvoltare a partidului.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul Consiliului Politic al Partidului Democrat. Potrivit unui comunicat de presa al PDM, reprezentanții forului politic au decis ca pe 24 decembrie să fie organizat Congresul formatiunii. Un alt subiect discutat în cadrul Consiliului Politic "a fost necesitatea ca PDM să treacă printr-un amplu proces de modernizare politică, astfel încât, la alegerile din 2018, să devină principalul partid din R.Moldova.

Amintim ca, înainte de primul tur  al alegerilor prezidențiale din R.Moldova din 30 octombrie, Marian Lupu, candidatul democratilor a anunțat ca se retrage din cursa electorală in favoarea candidatului pro-european, Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune si Solidaritate. Maia Sandu declarase atunci ca, de fapt, este un gest disperat al democraţilor care confirmă faptul că socialistul Igor Dodon este candidatul dorit de Vlad Plahotniuc.