Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Intră UDMR în Guvern? Kelemen Hunor: Toate variantele pot fi discutate, nu ne putem autoinvita

Kelemen UDMR miting PSD.jpg

Kelemen Hunor: Fiecare partid are dreptul să facă miting (Foto: Facebook/Kelemen Hunor)
Kelemen Hunor: Fiecare partid are dreptul să facă miting (Foto: Facebook/Kelemen Hunor)

UDMR nu a discutat cu PSD despre formarea unui eventual Guvern, declară la RFI preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. El precizează că "toate variantele pot fi discutate şi probabil că la un moment dat trebuie şi discutate".

Kelemen Hunor spune că UDMR nu a avut discuţii cu PSD privind viitorul Guvern: "În acest moment, până când nu aflăm rezultatele finale, eu nu pot intra în speculaţii. Nu există o discuţie la această oră, nu am avut discuţii înainte de alegeri, nu a fost o înţelegere preelectorală de nici un fel şi nu pot să mă autoinvit eu la guvernare şi nu o să fac acest lucru. În acest moment, cel mai important este să avem o reprezentare puternică şi să avem un cuvânt de spus şi dacă se poate să fim şi ascultaţi când se vor lua decizii importante pentru societatea din România, pentru fiecare om".

Liderul UDMR declară că "toate variantele pot fi discutate şi probabil că la un moment dat trebuie şi discutate, dar nu intru în speculaţii în acest moment, n-ar fi corect să spun eu că vom face ceva pentru care nu există nici o solicitare".

Întrebat dacă ar susţine un Guvern condus de liderul PSD, Liviu Dragnea, Kelemen Hunor a răspuns: "Când va exista un anunţ oficial din partea PSD, putem intra în discuţii. Nu putem să nu ţinem cont de lege, de Constituţie, de acel conflict constituţional, care vrem, nu vrem, există între legea la care face referire toată lumea şi Constituţia României, dar nu pot să rezolv eu această chestiune şi până când nu există o decizie oficială din partea PSD-ului, cu o propunere foarte clară, nu intru în speculaţii".

 
Kelemen Hunor, despre eventuala intrare a UDMR la guvernare alături de PSD