Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcan, după consultări: "PNL nu propune acum un premier". Cine e prima opţiune?

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

PNL nu face acum o propunere de premier, declară preşedintele interimar al formaţiunii, Raluca Turcan. Ea precizează că dacă o va face, va fi "un om integru, iar Dacian Cioloş va fi prima opţiune".

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan:

 

- "este surprinzătoare rapiditatea cu care PSD îşi abandonează programul de guvernare. Sunt investitori care şi-au făcut planuri pe noul Cod Fiscal".

- "programul PSD nu este sustenabil".

- "am anula toate eforturile instituţionale de până acum, dacă în fruntea Guvernului ar fi propusă o persoană condamnată penal".

- ”nu suntem în măsura de a face o propunere de premier, aşteptăm rezultate consultărilor. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă, dacă partidele îşi exprimă public interesul de a servi cetăţeanul, deci în momentul de faţă nu avem o propunere de premier, dar dacă ar fi să ajungem în situaţia de a face propunerea de premier, cu siguranţă va fi un om integru, implicat, pentru care să vorbească faptele".

- ”vom urmări ce se întâmplă cu partidele care se clamează de dreapta şi vom vedea dacă se ajunge în acea poziţie. (...) Dacă vom ajunge în situaţia de a propune premier, bineînţeles că Cioloş va fi prima opţiune, dar suntem oameni realişti şi am ajunge să propunem premierul dacă s-ar face o coaliţie de dreapta, deci trebuie să fie o persoană care să poată strânge partidele de dreapta".