Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicuşor Dan, după consultări: USR nu va vota un Guvern în jurul PSD şi al lui Liviu Dragnea

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea sa nu va vota un Guvern format în jurul PSD şi al lui Liviu Dragnea.

Iată principalele declaraţii ale lui Nicuşor Dan:

 

- "am transmis preşedintelui poziţia noastră faţă de formarea viitorului Guvern. E poziţia pe care am avut-o constant în toată această campanie electorală. Noi dorim pentru România o guvernare onestă, transparentă, pentru binele comun şi nu pentru binele personal. Dacă acest tip de guvernare nu este posibil, mergem să facem Opoziţie pentru binele românilor".

- "am transmis foarte ferm că USR nu va vota un Guvern format în jurul PSD, nu va vota un Guvern format în jurul lui Liviu Dragnea. Nu este admisibil pentru România ca Guvernul să fie condus de un prim-ministru condamnat penal".

- "continuăm să-l susţinem pe Dacian Cioloş, numai că rezultatele din numărul de mandate din Parlament fac din această variantă una prea puţin posibilă".

Potrivit lui Nicuşor Dan, preşedintele Klaus Iohannis a spus că această consultare a fost una preliminară, urmând să mai aibă loc o rundă de consultări, după convocarea Parlamentului.