Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei

summit_ue_dec_2016.jpg

Liderii UE reuniti la Bruxelles
Liderii UE reuniti la Bruxelles
Image source: 
@ European Union

Liderii UE reuniți joi seara 15 decembrie la Bruxelles au prelungit cu șase luni sancțiunile împotriva Rusiei, dar rămân neputincioși în fata catastrofei umanitare din Alep.

Europenii au amânat atât de mult momentul în care să ajungă o poziție comuna si fermă privind Rusia sau conflictul sirian, încât se regăsesc acum în rolul de spectatori neputincioși în fața tragediilor umanitare și de securitate.

 

Ei au prelungit sancțiunile economice împotriva Rusiei (decise în 2014 după anexarea Crimeii de către Moscova), dar nu au reușit sa înăsprească aceste sancțiuni, așa cum ar fi dorit estul european.

 

Referitor la implicarea Rusiei în conflictul sirian, liderii europeni condamnă, se îngrijorează si  critică situația din Alep, dar toate acestea sunt vorbe lipsite de orice consecință.

 

Ei cer oprirea focului, evacuarea civililor si eventuala investigare a crimelor de război. In deschiderea lucrărilor summitului, liderii UE au avut o discuție cu primarul orașului Alep care a făcut un ultim apel pentru salvarea de vieți omenești