Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OFICIAL: Petre Tobă şi Florentin Pandele rămân fără doctorat

toba.jpg

Petre Tobă a depus contestaţie la decizia de plagiat a CNATDCU, dar aceasta a fost respinsă definitiv
Petre Tobă a depus contestaţie la decizia de plagiat a CNATDCU, dar aceasta a fost respinsă definitiv

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor deţinute de către fostul ministru de Interne Petre Tobă şi de primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, după ce contestaţiile acestora au fost respinse.

Comisia de experţi a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare stabilise, încă de la începutul lunii octombrie, că fostul ministru al Internelor Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat în lucrările de doctorat.

"Comisia de experţi care a analizat sesizările în cazul lui Petre Tobă şi al lui Florentin Pandele a concluzionat că este vorba de un plagiat şi a recomandat retragerea titlurilor de doctor.  Până în 11 octombrie, la ora 24.00, membrii Consiliului CNATDCU vor da un vot asupra raportului Comisiei de experţi”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

În 7 septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru care stabileau că Petre Tobă şi Florentin Pandele nu au plagiat în lucrările lor de doctorat şi au decis să fie constituită o nouă comisie de experţi, care să dea un verdict.

Petre Tobă şi Florentin Pandele au depus contestaţii la deciziile de plagiat ale CNATDCU, care au fost respinse definitiv.

Ca urmare a acestei decizii, ministrul Educaţiei va semna ordinele de retragere titlurilor de doctor deţinute de Petre Tobă şi Florentin Pandele, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.