Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Mai mulți morți și răniți, după un nou atentat în Turcia

turc.jpg

Cel puțin 13 oameni au murit pe loc în explozie
Cel puțin 13 oameni au murit pe loc în explozie
Sursa imaginii: 
youtube.com

Turcia a fost din nou zguduită de un atentat violent sâmbătă dimineață. Cel puțin 13 militari au fost uciși, iar alți 50 răniți, după ce un autobuz plin cu militari şi civili a fost vizat de o explozie în oraşul turc Kayseri.

ACTUALIZARE: Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi responsabili pentru acest nou atac terorist din Turcia.

.......................................................................................

Potrivit agenţiei proguvernamentale Anatolia, maşina-capcană a explodat la poarta Universităţii Erciyes şi a lovit un autobuz de transport în comun în care, printre civili, se aflau şi militari care plecau în permisie.

Guvernatorul din Kayseri Suleyman Kamci a declarat că ”maşina-capcană a explodat lângă autobuz”. ”Din nefericire avem martiri şi răniţi”, a declarat el pentru agenţia privată Dogan.

Postul NTV a citat forţele armate turce, potrivit cărora 13 persoane au fost rănite şi alte 48 rănite în atac.

 

Sursa: youtube

”Facțiuni trădătoare”, suspectate de autorități

Vicepremierul Veysi Kaynak a declarat pentru NTV că ”facţiuni trădătoare” au vizat comandouri din cadrul Brigăzii Aeriene din Kayseri, ”formate exclusiv pentru siguranţa poporului nostru”.

Cabinetul premierului a impus o interdicţie presei să acopere atacul şi a îndemnat instituţiile media să se abţină să publice ceva ce ar putea provoca ”frică în rândul publicului, panică şi dezordine şi care ar putea să servească scopurilor organizaţiilor teroriste”.

Atacul vine la o săptămână după ce un dublu atentat cu bombă, revendicat de activiştii kurzi, s-a soldat la Istanbul cu peste 40 de morţi.

Turcia se confruntă cu multimple ameninţări și atentate din partea kurzilor, care luptă de peste trei decenii pentru autonomie în sud-est, dar și din partea grupării Stat Islamic, în zona graniței cu Siria.