Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Attila Korodi: Guvernul ar trebui să fie instalat pentru patru ani de zile

attila_korodi_guvernul_instalat_patru_ani.jpg

Palatul Victoria (Foto: www.gov.ro)
Palatul Victoria (Foto: www.gov.ro)

Ar fi sănătos ca proiecţia noului Guvern să fie pe patru ani de zile, declară la RFI liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi. El admite însă că PSD şi ALDE ar putea face anumite "reajustări" pe parcurs.

În opinia lui Attila Korodi, "Guvernul ar trebui să fie instalat pentru patru ani de zile. Dacă Guvernul nu are un mandat pe patru ani de zile, cum poate să înceapă să construiască implementarea programului guvernamental al coaliţiei ALDE-PSD, foarte greu de presupus. De aceea, dacă se pleacă la drum, trebuie să aibă o proiecţie de câţiva ani de zile".

"Că în perioada aceasta, coaliţia PSD-ALDE poate să facă reajustări, să decidă sau să revină asupra deciziei cu privire la numele premierului, văzând eficienţa sau nu a implementării programului de guvernare, asta este o decizie a coaliţiei, deci aici există o libertate şi întotdeauna a fost, au fost remanieri atât de miniştri, cât şi de prim-miniştri, dar în sine eu cred că sănătos este ca proiecţia noului Guvern să fie pe patru ani de zile", spune liderul deputaţilor UDMR.

Unul dintre scenariile vehiculate în ultima perioadă este că premierul propus de PSD şi ALDE, Sevil Shhaideh, va conduce Guvernul o perioadă limitată de timp, Parlamentul modifică legea care nu-i permite în prezent lui Liviu Dragnea să facă parte din Executiv, având o condamnare definitivă în instanţă, iar ulterior, liderul PSD preia funcţia de prim-ministru.