Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Korodi: UDMR nu vrea să facă parte din viitorul Guvern

korodi_udmr_viitorul_guvern.jpg

Attila Korodi, în studioul RFI (arhivă)
Attila Korodi, în studioul RFI (arhivă)

UDMR face parte dintr-o majoritate parlamentară, dar nu este la Putere, declară la RFI liderul deputaţilor Uniunii, Attila Korodi. El precizează că formaţiunea sa nu va avea membri în viitorul Guvern.

Întrebat dacă UDMR este la Putere sau în Opoziţie, Attila Korodi a răspuns: "În Parlament facem parte dintr-o majoritate, dar nu suntem la Putere, nu dorim să facem parte din coaliţia de guvernare, nu dorim să avem membri în Guvernul care va fi supus votului în Parlament, nu dorim să avem oameni la nivel de secretari de stat, numai în domeniile cheie, care indiferent de guverne, tradiţional erau păstrate, vorbim de educaţie, vorbim de relaţii interetnice".

"În sine, noi căutăm o majoritate pentru programul cu care noi am primit mandat de la alegătorii noştri, care înseamnă dezvoltare, care înseamnă reaşezarea foarte multor legi cu privire la egalitatea de şanse, cu privire la minorităţile etnice, cu privire la statul de drept, adică lucruri care sunt importante, pentru care ai nevoie de o majoritate. Totodată, căutăm parteneri pentru tot ce înseamnă revitalizarea, reajustarea procesului de retrocedare, pentru că toată ţara suferă din cauza aceasta sau a dezvoltării infrastructurii, în care vedem că zone tradiţionale din România nu sunt legate, principatele vechi n-au conexiune infrastructurală", spune liderul deputaţilor UDMR.

Uniunea Democrată Maghiară din România a semnat un protocol de colaborare parlamentară cu PSD şi ALDE.

 
Attila Korodi, despre protocolul de colaborare semnat de UDMR cu PSD şi ALDE