Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Traian Băsescu îl propune pe Eugen Tomac premier

Delegaţia PMP condusă de Traian Băsescu a stat zece minute la consultările de joi cu preşedintele Klaus Iohannis şi l-a propus pe Eugen Tomac pentru funcţia de premier.

Traian Băsescu îşi justifică propunerea: "Noi ne-am făcut datoria de partid de Opoziţie. Mi se pare inadmisibil ca Opoziţia să spună: nu avem propunere".

În campania electorală, Traian Băsescu s-a propus pe el însuşi pentru postul de premier. Fostul preşedinte spune acum că într-adevăr, el este "cel mai bun" pentru această funcţie, dar nu mai e suficient de tânăr.

"Este foarte important să tratăm cu maximă seriozitate acest context extrem de important privind desemnarea premierului", a declarat şi Eugen Tomac.

Traian Băsescu a mai afirmat că în discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis l-a "atenţionat" pe şeful statului cu privire la faptul că soţul premierului propus de PSD, Sevil Shhaideh, a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria, dar nu a dorit să facă alte comentarii, pe motiv că este tot ce poate spune "public" acum: "Are o reputaţie excepţională în comunitatea turco-tătară din Dobrogea, de unde vine. Are un unchi în Statele Unite, un profesor de foarte largă recunoaştere, care a rămas legat şi de locul naşterii lui, de Babadag. Are un soţ care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria, dar reputaţia profesională a domniei sale este excepţională în comunitate".