Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Preşedintele Klaus Iohannis face un anunţ surpriză despre viitorul premier

presedintele_klaus_iohannis_anunt_surpriza_premier.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)
Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va desemna premierul după Crăciun. Liderul PSD, Liviu Dragnea: "Fiecare cu ritmul lui".

ACTUALIZARE 1: Liviu Dragnea: "Noi eram pregătiţi ca astăzi să fie făcut anunţul. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunţul astăzi, am înţeles că doreşte mai multe informaţii. Fiecare cu ritmul lui. Avertizez Guvernul că nu mai are dreptul să adopte decât măsuri privind gestionarea treburilor curente. Am aflat de la televizor. Probabil vrea să discute mai mult cu Sevil Shhaideh. Pe noi ne interesa să fie instalat Guvernul în acest an. Eram pregătiţi ca mâine-poimâine să votăm Guvernul în Parlament. Am o oarecare emoţie, nu s-a precizat când după Crăciun va fi făcută desemnarea premierului".

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va desemna premierul după Crăciun. El a precizat că în cursul consultărilor cu partidele, a primit două propuneri de premier, Sevil Shhaideh, din partea PSD-ALDE şi Eugen Tomac, din partea PMP.

"Între timp, s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament, formată de PSD, ALDE şi UDMR", spune şeful statului.

"În zilele următoare, voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", afirmă preşedintele, fără să ofere detalii, într-o declaraţie de presă ce nu a durat mai mult de două minute.