Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tomac: Dragnea să renunţe la gândirea îngustă şi să facă o propunere de premier mult mai sigură

Pentru binele României, PSD-ALDE-UDMR ar trebui să vină cu altă propunere de premier mult mai sigură şi mai înţeleaptă. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

În opinia lui Eugen Tomac, "preşedintele are de luat o decizie extrem de dificilă şi nu mă refer aici la persoana propusă de către majoritatea PSD-ALDE-UDMR, ci mă refer la vulnerabilităţile care există cu privire la membri ai familiei domniei sale. Cred că România se află într-o poziţie geografică extrem de importantă, contextul european în care ne aflăm implică foarte multă responsabilitate în luarea deciziilor, iar faptul că soţul domniei sale provine din Siria şi există argumente solide în ceea ce priveşte simpatiile domniei sale legate de regimul Bashar, cred că aici trebuie să lăsăm la o parte orice simpatie şi antipatie şi să gândim în termeni de stat".

Preşedintele executiv al PMP, de altfel propunerea de premier a Mişcării Populare, crede că "pentru binele României, domnul Dragnea ar trebui să renunţe la această gândire extrem de îngustă, care poate pune în dificultate România şi relaţiile noastre ce ţin de securitatea României. Deci din acest punct de vedere, preşedintele are de luat o decizie extrem de grea şi sper să găsească înţelepciunea necesară pentru a-i convinge pe cei din majoritatea PSD-ALDE-UDMR să vină cu altă propunere mult mai sigură, mult mai înţeleaptă".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat înainte de sărbători că va desemna premierul după Crăciun. Propunerea PSD-ALDE este Sevil Shhaideh.