Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mihai Chirica (PSD): Iohannis forţează un pic răbdarea. Suspendarea de-abia acum e o temă de actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis întârzie "un pic nejustificat" luarea unei decizii privind desemnarea premierului, declară la RFI vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi. El spune că "această întindere la nesfârşit şi nemotivată în luarea unei decizii de-abia acum aduce cu adevărat în discuţie suspendarea preşedintelui".

Mihai Chirica e de părere că "se întârzie un pic nejustificat luarea unei decizii. Probabil că se forţează un pic răbdarea, ceea ce nu este corect în momentul de faţă, lumea doreşte să intre în noul an cu un nou gând, cu o nouă propunere de premier desemnat deja şi care să poată gândi la destinele acestei ţări. Lungeşte oarecum nemeritat mandatul actualului Guvern şi în felul acesta nu reuşeşte oarecum să confirme echidistanţa pe care trebuie s-o aibă un preşedinte de stat (...). Cred că răspunsul preşedintelui va fi favorabil, pentru că în caz contrar, se riscă foarte mult aducerea unei stări de instabilitate".

Întrebat dacă suspendarea preşedintelui mai e o temă de actualitate pentru PSD, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: "Cred că de-abia de-acum devine o temă de actualitate, până acum nu a fost, a fost aşa, doar o dispută, un meci de tenis cu o minge fierbinte. De data aceasta, această întindere la nesfârşit şi nemotivată în luarea unei decizii de-abia acum aduce cu adevărat în discuţie suspendarea preşedintelui".

PSD şi ALDE l-au propus pe social-democratul Sorin Grindeanu pentru postul de premier. Preşedintele Klaus Iohannis nu a anunţat încă dacă va accepta această a doua propunere sau nu.