Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Iordache (PSD), despre desemnarea premierului: O decizie normală, dar comunicată anormal

florin_iordache_psd_desemnarea_premierului_decizie_normala_comunicata_anormal.jpg

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (Sursa foto: www.cdep.ro)
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (Sursa foto: www.cdep.ro)

Desemnarea lui Sorin Grindeanu ca premier este o decizie normală, nu însă şi modul în care a fost comunicată hotărârea preşedintelui Klaus Iohannis. Iată ce declară la RFI parlamentarul PSD Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Florin Iordache critică modul în care a fost anunţată desemnarea premierului: "O decizie normală, aşteptată, dar modul în care a fost comunicată nu mi se pare tocmai normal. Mi se părea oportun să avem ca şi până acum atunci când au fost desemnaţi premierii, să iasă preşedintele şi să comunice acest lucru, împreună cu premierul desemnat. Mi se pare că printr-un simplu comunicat şi preşedintele plecat cred că în vacanţă deja într-un fel sau altul mă mâhneşte".

Care sunt paşii procedurali? "Urmează ca premierul în termen de zece zile să anunţe programul şi lista Cabinetului. În momentul în care o primim, vom convoca Birouri Permanente reunite, Birourile Permanente reunite stabilesc audierile pentru miniştri şi apoi dezbaterea în plen şi votul în plen pe întreg Cabinetul, urmând ca apoi, după ce este validat prin votul plenului reunit, să meargă la învestire, să depună jurământul în faţa preşedintelui", precizează vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

1447