Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcan: Desemnarea lui Grindeanu e firească; ameninţările lui Dragnea, extrem de grave

turcan_desemnarea_grindeanu_decizie_fireasca_amenintarile_dragnea_strada_grave.jpg

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan (Sursa foto: www.pnl.ro)
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan (Sursa foto: www.pnl.ro)

Ameninţările repetate cu ieşirea în stradă proferate de Liviu Dragnea reprezintă un pericol direct la adresa ordinii publice şi a stabilităţii României. Iată ce declară la RFI preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan. Ea spune pe de altă parte că desemnarea lui Sorin Grindeanu ca premier de către preşedintele Klaus Iohannis este o decizie firească.

Raluca Turcan spune că "este o decizie firească, în spiritul Constituţiei. Nu m-a surprins, mi s-a părut că această propunere cu domnul Grindeanu a trecut prin filtrul conducerii PSD, nu au existat contestări publice majore cu privire la trecutul şi activitatea profesională a domniei sale (...). Vom vedea dacă domnul Grindeanu va reuşi să fie autonom faţă de domnul Liviu Dragnea, vom vedea dacă va putea să fie de bună credinţă şi să respecte angajamentele făcute de PSD în campania electorală. În Parlament vom vota împotriva Guvernului PSD, pentru că până acum şi sunt convinsă că şi în continuare, am primit foarte multe semnale cu privire la fraudarea încrederii cetăţenilor când au votat PSD, prin nerespectarea angajamentelor".

Preşedintele interimar al PNL critică declaraţia liderului PSD, care ameninţa joi seară că dacă preşedintele Klaus Iohannis amână desemnarea premierului, oamenii vor ieşi în stradă: "Nu aş vrea să trecem peste o declaraţie extrem de gravă făcută ieri de domnul Liviu Dragnea. Ameninţările repetate cu ieşirea în stradă, ca mijloc de presiune la adresa instituţiilor româneşti, proferate constant de domnul Liviu Dragnea, sunt profund neconstituţionale şi ele reprezintă un pericol direct la adresa ordinii publice şi a stabilităţii României".