Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petre Florin Manole, deputat PSD: Sper într-un mandat cât mai lung al premierului Grindeanu

petre_florin_manole_deputat_psd_mandat_lung_premierului_grindeanu.jpg

Premierul Sorin Grindeanu (Sursa foto: www.presidency.ro)
Premierul Sorin Grindeanu (Sursa foto: www.presidency.ro)

PSD nu trebuie să cadă în capcana schimbului de replici ironice cu preşedintele Klaus Iohannis, declară la RFI deputatul social-democrat Petre Florin Manole. El spune pe de altă parte că speră într-un mandat cât mai lung al premierului Sorin Grindeanu şi cât mai de succes pentru cetăţenii României.

Petre Florin Manole îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de dublu standard: "Prima tentaţie este să răspunzi la ironie cu ironie, dar nu e corect aşa. Cred că noi, parlamentarii PSD şi Guvernul trebuie să tratăm temele legate de Preşedinţie foarte instituţional. Preşedintele, dacă consideră de cuviinţă, poate să facă ironii, poate să facă glume, poate să trimită sms-uri. Eu cred însă că noi avem nişte treburi de făcut, trebuie să implementăm un program de guvernare şi nu trebuie să picăm în capcana schimbului de replici ironice. Pe de altă parte, mi se pare foarte important de subliniat un lucru: dublul standard, ceva ce nu ar trebui să se regăsească în atitudinea nici unei instituţii din România, cu atât mai puţin în atitudinea unei instituţii care trebuie să ofere echilibru, cum este instituţia prezidenţială. Dacă ne uităm la reacţiile preşedintelui de aseară şi reacţiile preşedintelui de la învestirea Cabinetului Cioloş, diferenţa este enormă".

Deputatul PSD speră într-un mandat cât mai lung al premierului Sorin Grindeanu: "Cred că domnul Grindeanu şi Cabinetul său trebuie să-şi ducă mandatul la îndeplinire, iar mandatul Guvernului este de a implementa programul de guvernare, programul de guvernare nu poate fi implementat într-o lună de zile, într-un an de zile. Sper într-un mandat cât mai lung al domnului Grindeanu şi cât mai de succes pentru cetăţenii României. Ar fi necolegial din partea mea, ca membru PSD şi ca parlamentar PSD să spun în prima zi a Guvernului Grindeanu că-mi doresc ca acest Guvern să aibă un mandat limitat. Nu, nu-mi doresc asta, sprijin acest Guvern, ca el să-şi ducă la îndeplinire atribuţiile. Ce se va întâmpla peste un an, peste doi ani, peste trei ani, dacă Guvernul Grindeanu va performa sau nu va performa, asta trebuie să influenţeze atitudinea Parlamentului faţă de Guvern, nu altceva".