Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Discuţie Iohannis-Coldea, la Palatul Cotroceni

discutie_iohannis_coldea_palatul_cotroceni.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)
Preşedintele Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, la Palatul Cotroceni. Anunţul a fost făcut vineri de purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

Purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale declară că a existat joi o discuţie între preşedintele Klaus Iohannis şi adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, însă precizează că nu deţine informaţii legate de conţinutul acestei întrevederi care a avut loc la Palatul Cotroceni, la iniţiativa preşedintelui.

"Confirm că preşedintele l-a chemat la Palatul Cotroceni pe Florian Coldea şi a existat o discuţie cu acesta. Alte comentarii despre conţinutul discuţiei nu voi face", spune Mădălina Dobrovolschi.

Întrebată dacă preşedintele a cerut informaţii de la MAI sau de la alte instituţii cu privire la situaţia lui Sebastian Ghiţă, cel care a provocat cazul Coldea în urma dezvăluirilor făcute, purtătoarea de cuvânt a precizat că preşedintele este "foarte informat" în privinţa "subiectelor sensibile".

Serviciul Român de Informaţii a anunţat joi că desfăşoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului SRI, care îi va prelua de altfel şi atribuţiile.