Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen: O eventuală lege a graţierii să nu vizeze nici cazuri de corupţie, nici dosarele Mineriadei şi Revoluţiei

kelemen_lege_gratierii_coruptie_mineriadei_revolutiei.jpg

Kelemen Hunor vrea o discuţie la rece despre o eventuală lege a graţierii şi amnistiei (Sursa foto: www.udmr.ro)
Kelemen Hunor vrea o discuţie la rece despre o eventuală lege a graţierii şi amnistiei (Sursa foto: www.udmr.ro)

Discuţia despre o eventuală lege a graţierii şi amnistiei trebuie purtată "la rece, transparent şi raţional", declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR consideră că "important este să existe o discuţie transparentă în societate şi nu trebuie să ne speriem de nici un subiect şi să existe posibilitatea de a discuta şi acest subiect extrem de raţional şi extrem de transparent".

"Se poate ajunge la o concluzie că nu e nevoie, e bine aşa cum e şi trebuie să rămână aşa încă 20 de ani, că nu avem nici o problemă sau s-ar putea să ajungem la o concluzie, specialiştii în primul rând, după aceea decidenţii şi parlamentarii că este nevoie de o astfel de iniţiativă în anumite limite, prin care nu afectăm în nici un fel lupta împotriva corupţiei şi nu afectăm în nici un fel acele cazuri despre care tot se vorbeşte. Eu aş dori o discuţie la rece, transparentă, raţională", declară el.

Kelemen Hunor afirmă că o lege a graţierii şi amnistiei nu trebuie să vizeze "cazurile de corupţie şi multe alte cazuri, aici vorbim şi despre cazuri care în acest moment au fost puse în discuţie, mineriadele şi celelalte probleme legate de Revoluţie, care în nici un fel nu au cum să intre sub o astfel de iniţiativă, sub o astfel de lege, dar trebuie discutat la rece, foarte-foarte transparent".

 
Kelemen Hunor, despre o lege a graţierii şi amnistiei