Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premier: Abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se dezincriminează

premier_abuzul_serviciu_conflictul_interese_nu_dezincrimineaza.jpg

Premierul Sorin Grindeanu nu renunţă la graţiere (Sursa foto: www.gov.ro)
Premierul Sorin Grindeanu nu renunţă la graţiere (Sursa foto: www.gov.ro)

Ministerul Justiţiei a elaborat două acte normative, unul dintre ele vizând graţierea, nu şi aministia. Premierul Sorin Grindeanu precizează că abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se dezincriminează.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că în proiectele promovate de Ministerul Justiţiei, abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se dezincriminează, "dar se clarifică aceste lucruri, în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale".

"Nu se dezincriminează abuzul în serviciu, conflictul de interese, dar se clarifică aceste lucruri din punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale. Orice decizie a CCR este obligatorie", declară şeful Executivului.

Ministerul Justiţiei va transmite miercuri proiectele spre dezbatere publică. Întrebat dacă se modifică definiţia abuzului în serviciu, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a spus că aceasta se modifică "în concordanţă cu decizia CCR".

Ministrul precizează că unul dintre actele normative vizează graţierea, nu şi amnistia, nefiind incluse şi faptele de corupţie şi faptele grave. El estimează că de graţiere vor beneficia peste 2.000 de persoane.

Al doilea act normativ vizează "hotărârile Curţii Constituţionale privind anumite fapte care trebuie să fie mai bine precizate".