Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu: Am o senzaţie de deja-vu, se repetă Marţea Neagră; dialogul nu doare

Alina Gorghiu critică ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codului Penal (Sursa foto: www.pnl.ro)

Graţierea şi modificările aduse Codului Penal trebuie dezbătute în Parlament, declară la RFI senatorul PNL Alina Gorghiu. Ea spune că "dialogul nu doare" şi că PSD "trebuie să asculte".

Alina Gorghiu speră că tema graţierii şi a modificării Codului Penal va fi dezbătută în Parlament: "Speranţa mea este că nu se va mai pune problema de către acest Executiv să adopte Ordonanţele de Urgenţă. Sper într-un parcurs care să însemne evitarea utilizării abuzive a puterii executive şi într-un parcurs care înseamnă că orice fel de modificare a Codului Penal se va dezbate în Parlament împreună cu factorii de decizie din sistemul judiciar".

Senatoarea PNL spune că are o senzaţie de deja-vu: "Trebuie să insist pe o senzaţie de deja-vu pe care o am, pentru că e o reţetă a PSD pe care am întâlnit-o şi în data de 10 decembrie 2013, cunoscută de populaţia din România ca Marţea Neagră. Şi atunci, fără dezbatere, pe şest, s-a încercat o modificare a Codului Penal. Şi atunci, ca şi acum, liderul PSD, ca să nu-şi asume o asemenea modificare nedorită, zic eu, de populaţia României, a plecat din ţară. Atunci era Ponta la înmormântare la Mandela, acum Dragnea e în SUA".

Alina Gorghiu cere o dezbatere transparentă în Legislativ: "Vom insista pe o dezbatere transparentă în Parlament (...). Dialogul nu doare sau n-ar trebui să doară şi chiar dacă doare uneori un punct de vedere care nu e în concordanţă cu al lor, cred că trebuie să asculte".

 
Alina Gorghiu, despre ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codului Penal