Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Pîrvulescu, despre MCV: Un raport bun pentru 2016, cu îngrijorări pentru 2017

cristian_pirvulescu_mcv_raport_bun_ingrijorari.jpg

Cristian Pîrvulescu afirmă că raportul MCV este mai degrabă pozitiv (Sursa foto: site Asociaţia Pro Democraţia).
Cristian Pîrvulescu afirmă că raportul MCV este mai degrabă pozitiv (Sursa foto: site Asociaţia Pro Democraţia).

Raportul MCV conţine laude pentru 2016 şi îngrijorări pentru 2017. Iată cum rezumă politologul Cristian Pîrvulescu documentul publicat de Comisia Europeană, care monitorizează reformele în justiţie şi lupta anticorupţie în România.

RFI l-a întrebat pe Cristian Pîrvulescu dacă există vreo surpriză în raportul MCV. "Da şi anume referirea la Ordonanţele de Urgenţă. Nu este o caracteristică a Comisiei Europene să se raporteze la fapte care se petrec după încheierea monitorizării, iar monitorizarea a fost pe anul 2016, nu pe anul 2017. Dacă a simţit nevoia Comisia Europeană să avertizeze asupra acestui lucru înseamnă că percepe ca fiind foarte periculoasă această tendinţă a Guvernului României de a apela la Ordonanţe de Urgenţă într-un domeniu care priveşte justiţia, un domeniu care este monitorizat cu atenţie", spune politologul.

"A fost un raport mai degrabă pozitiv (...), deci un raport bun pentru 2016 şi îngrijorări pentru începutul anului 2017 şi nici măcar nu s-a încheiat prima lună. Să fie oare chiar atât de periculoasă tendinţa care se manifestă în România? În orice caz, Comisia Europeană ne avertizează", afirmă Cristian Pîrvulescu.