Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Titus Corlăţean: Referendumul propus de Klaus Iohannis este un demers inutil

titus_corlatean_referendumul_klaus_iohannis_inutil.jpg

PSD critică ideea unui referendum privind graţierea, propusă de preşedintele Klaus Iohannis (Foto: AFP/Andrei Pungovschi/arhivă)
PSD critică ideea unui referendum privind graţierea, propusă de preşedintele Klaus Iohannis (Foto: AFP/Andrei Pungovschi/arhivă)

Klaus Iohannis face un exerciţiu politic, menit să atragă ceva capital unui preşedinte aflat în cădere consistentă de simpatie publică, declară la RFI senatorul PSD Titus Corlăţean.

În opinia lui Titus Corlăţean, referendumul pe tema graţierii este inutil: "Dacă ar fi să mă refer la acest referendum propus de preşedinte, este un demers inutil. Dacă faimoasa întrebare, cel puţin în intenţia iniţială declarată a preşedintelui Iohannis viza ceea ce domnia sa a ridicat în spaţiul public, oportunitatea sau nu a graţierii, atunci în mod clar este un referendum care nu are bază legală, nu figurează acest lucru în lista elementelor de interes naţional, care pot constitui obiectul unui referendum".

Senatorul PSD precizează că "dacă (referendumul) vizează tema generală a combaterii corupţiei, consolidării actului de justiţie, iarăşi este un demers nenecesar, pentru că este un angajament politic al tuturor forţelor politice din România. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna ca un cvorum necesar, o majoritate necesară pentru trecerea, ca principiu vorbesc, a unui astfel de referendum, care ar fi consecinţele legale şi politice, dacă lumea nu s-ar prezenta în mod justificat, neinteresată de un astfel de subiect, pentru că s-ar întoarce împotriva autorului unui astfel de referendum".

Titus Corlăţean consideră că referendumul propus de Klaus Iohannis "este un exerciţiu politic, un demers politic, care e menit să atragă ceva capital politic unui preşedinte aflat evident în cădere consistentă de simpatie publică şi cu un partid prezidenţial, mă refer la PNL, care se află într-o situaţie dezastruoasă după alegeri".

 
Titus Corlăţean, despre referendumul privind graţierea