Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raluca Turcan la RFI: Guvernul face un act de banditism politic

PNL va depune o moţiune de cenzură, dacă Guvernul va merge mai departe cu OUG privind graţierea şi modificarea Codului Penal sau dacă-şi va asuma răspunderea în Parlament, spune la RFI preşedintele interimar al formaţiunii, Raluca Turcan.

Pentru Raluca Turcan, “aceste două Ordonanţe reprezintă o premieră nefastă şi extrem de periculoasă pentru bunul mers al justiţiei şi pentru lupta anticorupţie. Practic, Guvernul încearcă prin aceste două Ordonanţe să dea o dublă lovitură: să legalizeze furtul din avuţia publică, prin modificările la Codul Penal şi să-i scape de rigorile legii şi de închisoare pe o serie de potentaţi din rândurile majorităţii de la Putere. Este un act de banditism politic (…). Ar fi un dezastru pentru societatea românească să asistăm la o Putere care legalizează furtul”.

Preşedintele interimar al PNL spune că “Partidul Naţional Liberal va depune o moţiune de cenzură (…). Dacă Guvernul merge mai departe cu aceste două Ordonanţe, PNL-ul fără ezitare va depune moţiune de cenzură”.

Întrebată dacă PNL va depune moţiunea de cenzură şi în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, Raluca Turcan a răspuns: “Evident, este un act politic necesar să depunem moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea”.

Raluca Turcan, despre proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea Codului Penal