Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Clotilde Armand, despre OUG privind justiţia: O catastrofă istorică. Vor fi proteste uriaşe

clotilde_armand_rfi_oug_justitia_catastrofa_istorica_proteste_uriase.jpg

Clotilde Armand critică OUG privind justiţia (Foto: arhivă RFI)
Clotilde Armand critică OUG privind justiţia (Foto: arhivă RFI)

O demisie în bloc a parlamentarilor Opoziţiei ar fi o idee foarte bună, spune la RFI Clotilde Armand, consilier local la Primăria Sectorului 1 din partea Uniunii Salvaţi România. Ea mai declară pe fondul adoptării OUG privind Codul Penal şi Codul de Procedură Penală că poate fi declarată şi starea de urgenţă, ca ultimă posibilitate.

Clotilde Armand spune despre adoptarea OUG privind Codul Penal şi Codul de Procedură Penală că “este o catastrofă juridică nouă în istorie. Guvernul dezincriminează furtul (…). Cel mai mare partid politic din România se decredibilizează. Se pierd două miliarde de euro, prejudicii cauzate de infractorii din puşcării, pentru partea de abuz în serviciu. Imaginea României în lume este iarăşi afectată de acelaşi grup de oameni iresponsabili”.

Consilierul USR atrage atenţia că “ţara va fi destabilizată, vor fi proteste uriaşe din natura societăţii formată de oameni cinstiţi, cei care muncesc, toţi oameni cinstiţi”.

 

“O demisie în bloc a parlamentarilor Opoziţiei, o idee foarte bună”

 

Întrebată cum i se pare ideea unei demisii în bloc a parlamentarilor Opoziţiei, propunere venită de la PNL, Clotilde Armand a răspuns: “Mie mi se pare o idee foarte bună. Dacă eu aş fi astăzi o persoană responsabilă în acest Parlament şi se întâmplă ceea ce se întâmplă, adică o catastrofă istorică, eu n-aş rămâne indiferentă, aş face totul posibil, mi-aş da demisia, pentru a arăta că nu pot să fac parte din ce se întâmplă”.

În opinia consilierului local USR, poate fi declarată şi starea de urgenţă: “Putem să declarăm şi starea de urgenţă, pentru că eu îi consider pe cei care au votat aceste Ordonanţe trădători de ţară. În Constituţie (…) se spune că se poate dizolva un partid care conspiră sau lucrează la subminarea statului de drept. Aici statul de drept este ameninţat, statul de drept este redus la nimic (…). Asta ar fi o posibilitate, ultima”.