Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vicepreşedinte PSD: “Cer retragerea ordonanţei şi demisia ministrului Iordache”

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, vicepreşedinte al PSD, cere abrogarea ordonanței de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi demisia ministrului Justiţiei, pe care îl consideră “responsabil de haosul pe care l-a creat în acest zile.” Este primul lider al PSD care se cere retragerea documentului.

Într-o conferință de presă susţinută la Iaşi, Mihai Chirica a solicitat preşedintelui PSD Liviu Dragnea „să corecteze greșelile comise”. Despre protestele din ultimele zile, Chirica a spus că reprezintă „un duș rece” pentru partid și a subliniat că o eventuală „contramanifestație” a PSD ar fi o mare greșeală. Vicepreședintele PSD a criticat maniera prin care Guvernul a dat ordonanța Dragnea:

ASCULTĂ principalul mesaj al liderului PSD:“Propun Guvernului Grineanu şi domnului preşedinte Liviu Dragnea să abroge la fel de urgent Ordonaţa de Urgenţă 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului României ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică, să consulte specialiştii, societatea civilă, şi să lăsăm Parlamentul, ca entitate democratică a acestui stat, să decidă.” a spus primarul Iaşiului.

Puteţi asculta integral conferinţa de presă a lui Mihai Chirica aici.