Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu: Nu Guvernul e vinovat, ci cei care au făcut campanie de dezinformare

tariceanu_nu_guvernul_vinovat_campanie_dezinformare.jpg

Călin Popescu Tăriceanu acuză dezinformarea pe tema Codului Penal (Foto: arhivă RFI)
Călin Popescu Tăriceanu acuză dezinformarea pe tema Codului Penal (Foto: arhivă RFI)

Guvernul nu este vinovat, ci cei care au făcut o campanie de dezinformare privind modificarea Codului Penal, spune copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Şeful Senatului afirmă la România TV că şi-ar dori să vadă un preşedinte înţelept, nu unul care incită la violenţă, pentru că este în defavoarea ţării.

Guvernul nu e vinovat, vinovaţi sunt cei care au făcut campanie de dezinformare, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, în replică la mesajul Preşedinţiei, care spune că Executivul a greşit flagrant şi este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o.

“Guvernul nu e vinovat, sunt vinovaţi cei care au făcut campanie de dezinformare pentru că în esenţă, oamenii care s-au mobilizat acum, cetăţenii care au ieşit în stradă or să spună: 'Am ieşit degeaba, pentru că era legal, era constituţional, era justificat, era oportun?'. Nu, ei s-au ambalat, au fost induşi în eroare, foarte mulţi probabil că la un moment dat or să aibă un moment de luciditate — 'Am greşit, dar asta este, nu se mai repetă'. Deci mi-aş dori foarte mult să văd un preşedinte înţelept, nu un preşedinte care incită la violenţă, la tulburări, la nelinişte, pentru că e în defavoarea ţării", declară şeful Senatului.

El susţine că şi simpatizanţii coaliţiei PSD-ALDE au dorit să iasă în stradă, existând însă “riscul foarte mare ca România să fie aruncată în aer”. “Este o fisură în societate. Din păcate, foarte mulţi oameni se lasă antrenaţi poate şi de o parte şi de alta în atitudini extremiste, pe care eu le refuz", spune Călin Popescu Tăriceanu.