Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ziua 12: Protestele continuă. Duminică e anunţat un miting de amploare

proteste_duminica-6.jpg

Protestele continua pentru a 12-a zi consecutiv
Protestele continua pentru a 12-a zi consecutiv

Sâmbătă e a 12-a zi de proteste la Bucureşti şi în ţară. Mai mulţi manifestanţi au organizat un maraton în jurul Guvernului.  Duminică e anunţat un nou miting de amploare, când participanţii vor să lumineze piaţa în culorile tricolorului.

Echipaţi pentru alergare, mai mulţi bucureşteni au înconjurat sâmbătă clădirea Guvernului, pe străzile adiacente. În paralel, în Piaţa Victoriei, s-au strâns din nou protestatari cu pancarte anti-corupţie, anti-PSD şi în special împotriva premierului Sorin Grindeanu şi preşedintelui PSD Liviu Dragnea. Un miting de amploare e anunţat pentru duminică seară, când manifestanţii intenţionează să creeze din lumini şi panouri colorate un tricolor uman, potrivit paginii de organizare a evenimentului, pe Facebook.

Expoziţie de panouri la Muzeul Satului

Muzeul Satului din Bucureşti a primit primele pancarte de la protestele generate de modificarea codurilor penale. Conduerea instituţiei anunţă că va organiza o expoziţie în aer liber în care va expune panacte de la manifestaţiile din ultimele săptămâni. Ideea aparţine criticului de artă Pavel Şuşară, care a anunţat deja că expoziţia va fi itinerată în oraşele unde au avut loc proteste.