Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: Manifestanţii nu sunt manipulaţi, iar PSD şi-a dat seama că nu e de glumă

Adriana Săftoiu cere PSD să ia în serios vocea străzii (Sursa foto: www.pnl.ro)

Actuala majoritate parlamentară trebuie să ia foarte în serios opinia publică, declară la RFI deputatul PNL Adriana Săftoiu. Ea spune despre protestele faţă de Ordonanţa 13 că “pentru mulţi e greu de acceptat faptul că oamenii ies voluntar în stradă”.

Cât de mare e riscul ca viitorul proiect de lege privind modificarea Codului Penal să aibă acelaşi conţinut ca OUG 13? “Eu sper să nu se întâmple acest lucru şi să avem minţile la noi, de data asta pentru că avem în stradă mii de cetăţeni, care cer să continue lupta împotriva corupţiei (…). Sper ca actuala majoritate să ia foarte în serios opinia publică şi să nu facem doar o dezbatere, ca în final ele să fie modificate aşa cum constatăm că şi-ar fi dorit PSD şi ALDE, promovând această OUG”, spune Adriana Săftoiu.

Deputatul PNL afirmă că protestele faţă de Guvern nu sunt manipulate, aşa cum au sugerat unii lideri PSD: “Probabil că pentru mulţi e greu de acceptat faptul că oamenii ies voluntar la aceste manifestări. De fiecare dată când ceva nu ne place sau nu vrem să înţelegem, spunem că e o manipulare. Eu nu cred deloc că e o manipulare, eu cred că oamenii ies pentru că pur şi simplu cred în aceste valori şi în aceste principii. Şi daţi-mi voie să cred că şi PSD-ul şi-a dat seama că nu e de glumă, pentru că altfel nu ar fi revenit asupra Ordonanţei şi nici domnul Iordache nu ar fi fost demis. S-ar putea mai degrabă să fie o falie între societate şi clasa politică şi lucrul acesta mi se pare mai grav”.