Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Doina Pană, vicepreşedinte PSD: Mihai Chirica să plece de bună voie, dacă nu se regăseşte în conducerea partidului

doina_pana_vicepresedinte_psd_mihai_chirica_plece_buna_voie_conducerea_partidului.jpg

Mihai Chirica provoacă iritare în PSD (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)
Mihai Chirica provoacă iritare în PSD (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, ar trebui să se exprime în interiorul partidului, declară la RFI vicepreşedintele PSD Doina Pană. Ea spune că edilul nu participă la şedinţele formaţiunii.

Doina Pană îi cere lui Mihai Chirica să se exprime în interiorul PSD: “Eu sunt de acord cu orice părere, dar în momentul în care eşti într-un partid şi în momentul în care eşti vicepreşedinte al acelui partid, logic ar fi să-ţi spui părerea în interiorul partidului”.

Vicepreşedintele PSD îl acuză pe primarul Iaşiului că lipseşte de la şedinţele conducerii partidului: “Ce m-a surprins de foarte multă vreme şi eu sunt vicepreşedinte, deci participăm practic în aceleaşi foruri, au fost foarte multe şedinţe de Birou Permanent, au fost şedinţe de Comitet Executiv, care înseamnă mai mult decât vicepreşedinţii partidului, înseamnă toţi preşedinţii organizaţiilor din ţară, unde dumnealui a lipsit (…). Nu e normal să-ţi exprimi poziţia în afară şi să n-o faci în interior, pentru că într-un partid fiecare îşi spune poziţia, şi-o argumentează, după care se votează şi ce hotărăşte majoritatea… asta e democraţia autentică”.

Ar trebui demis Mihai Chirica din PSD? “Noi nu ne-am propus acest lucru, dar dacă dumnealui nu se regăseşte în conducerea partidului, oricum nu era prezent la mai nici o şedinţă, nu văd ce-l împiedică să plece de bună voie”, afirmă Doina Pană.

Mihai Chirica a lansat în ultimele săptămâni o serie de critici la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, pe fondul tensiunilor legate de OUG 13.