Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO+FOTO)NATO își întărește prezența în flancul estic. Trupe americane, la Galați

abrams.jpg

M1 Abrams este un tanc principal de luptă din generația a treia, fabricat în Statele Unite ale Americii
M1 Abrams este un tanc principal de luptă din generația a treia, fabricat în Statele Unite ale Americii
Image source: 
youtube.com

Exerciții militare româno-americane de amploare, la Galați. Câteva sute de militari americani au sosit, marți dimineață, pe aeroportul din Constanța, împreună cu tehnică militară de ultimă generație. Exercițiile comune româno-americane vor avea loc pe un teren de antrenament din Galați, iar scopul oficial al operațiunilor este ”creşterea interoperabilităţii cu structurile din NATO”.

Aproximativ 500 de militari americani care fac parte din Batalionul 1 ”Vulturii luptători” şi mai multe tancuri Abrams au ajuns, în această dimineaţă, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Militarii de peste ocean vor participa, alături de cei români, la exerciţii de tragere cu muniţie de luptă şi la exerciţii multinaţionale la Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan, din județul Galați.

Tancul M1 Abrams, în acțiune:

 

 

Sursa: youtube.com

Tancurile M1 Abrams, de ultimă generaţie, au fost aduse din Polonia. Şi alte utilaje de luptă – precum Bradley şi obuziere autopropulsate - urmează să ajungă la Unitatea Militară din Constanţa.

Vehicul de luptă M2 Bradley (sursa: youtube.com)

Nicolae Moneanu, comandantul Batalionului 184 Tancuri ”Cuza Vodă” din Galaţi, a declarat că experienţa de la aceste exerciţii comune ajută la creşterea interoperabilităţii cu structurile din NATO.

Conform aceleiași surse, militarii români şi americani se vor antrena la Smârdan, între 15 martie şi 30 aprilie.

Vehicul de luptă M2 Bradley, în acțiune:

 

 

Sursa: youtube.com

Unitatea de luptă americană care a sosit în România face parte din Brigada 3 Blindate, dislocată din SUA în Germania. Mișcările de trupe fac parte din planurile NATO de a-și spori prezența în Europa, în contextul amenințării ruse.