Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Acţiune de susţinere a imigranţilor în Marea Britanie

uk-border.jpg

UK: Acţiune pentru susţinerea imigranţilor
UK: Acţiune pentru susţinerea imigranţilor

Zeci de mii de imigranţi şi susţinători ai acestora organizează luni o zi de acţiune civică. Scopul este de a sublinia contribuţia imigranţilor la economia Marii Britanii, relatează The Guardian, citată de News.ro. La campanie participă şi circa 1.000 de cetăţeni UE care vor protesta în faţa Parlamentului, pentru a le cere aleşilor să lupte pentru garantarea dreptului lor de a rămâne în ţară după Brexit.

Ei se vor strânge iniţial la o biserică din zonă, după care vor merge în două săli de comisie din Camera Comunelor, pentru a face lobby pe lângă 50 de parlamentari care au fost de acord să îi primească. Printre aceştia se numără purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist pentru Brexit, Keir Starmer, parlamentarul conservator Philip Davies şi liderul Partidului Verzilor, Caroline Lucas.

Universităţile, sindicatele şi chiar galeriile de artă, inclusiv Tate şi Tate Modern, susţin această zi de acţiune. Mai multe afaceri îşi închid luni uşile în semn de suport.

La ora locală 13 (14 ora României), oamenii care susţin mişcarea sunt îndemnaţi să iasă în spaţii publice şi să se ia simultan de mână, într-un gest de solidaritate şi apreciere pentru migranţi.

Potrivit unei estimări a New Economics Foundation, dacă fiecare imigrant nu mai munceşte o zi, economia Marea Britanii va suferi pierderi de 328 de milioane de lire sterline, adică 4% din PIB.