Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Deputat PSD: Nu cred că e cazul unor excluderi din partid

deputat_psd_nu_cazul_excluderi_partid.jpg

Petre Florin Manole se opune unor eventuale excluderi din PSD (Sursa foto: www.cdep.ro)
Petre Florin Manole se opune unor eventuale excluderi din PSD (Sursa foto: www.cdep.ro)

Critica în PSD poate fi constructivă, declară la RFI deputatul Petre Florin Manole, care nu crede că social-democraţii Mihai Chirica şi Cătălin Ivan, care au criticat conducerea partidului, ar trebui excluşi. Parlamentarul spune pe de altă parte că personal nu crede că manifestanţii au fost manipulaţi şi afirmă că PSD-ul a înţeles că e nevoie de un dialog cu societatea.

OUG 14 care abrogă controversata OUG 13 urmează să fie votată marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Social-democratul Petre Florin Manole declară că va vota în favoarea OUG 14: “Voi vota la fel cum au făcut-o colegii mei în Comisia Juridică, acolo unde s-a dat un vot în unanimitate pentru adoptarea OUG 14, adică abrogarea OUG 13 şi sunt convins că şi în plen, PSD va avea acelaşi vot în bloc şi anume vom vota pentru adoptarea OUG 14”.

Deputatul PSD spune că partidul său a înţeles că e nevoie de mai multă transparenţă: “Totul se petrece în contextul a ceea ce PSD a înţeles din ultimele săptămâni şi anume că cetăţenii, că strada au avut o voce, au cerut ceva şi şi-au atins scopul. PSD a înţeles din aceste ultime evenimente că este nevoie de mai multă deschidere, de mai multă transparenţă şi de dialog cu societatea, inclusiv pe astfel de teme”.

Întrebat ce greşeli ar trebui să evite PSD când va realiza pachetul de legi privind justiţia, Petre Florin Manole a răspuns: “Cred că va fi nevoie de mai multă comunicare înainte de a pune pe masă o iniţiativă care să privească justiţia şi schimbări în Codurile Penale sau în orice altfel de documente referitoare la acest domeniu. Cred că s-a înţeles că este nevoie de mai mult timp pentru a se discuta şi pentru a se face astfel de modificări. Cred că principalul lucru pe care l-am învăţat în această perioadă, din acest episod al Ordonanţelor este că uneori graba strică treaba”.

 

“Întotdeauna, critica poate să fie constructivă”

 

Ce ar trebui să se întâmple cu social-democraţii care au criticat conducerea PSD? “Eu sunt un om care apreciază că întotdeauna critica poate să fie constructivă. Nu cred că e cazul unor excluderi, asta este opinia mea personală, însă există un sistem de luare a deciziilor în PSD, există un Statut şi lucrurile vor decurge în continuare în conformitate cu acestea. Este totuşi de semnalat şi de subliniat că în cazul domnului Chirica nici măcar întreaga organizaţie Iaşi nu s-a aliniat mesajului său şi asta îl decredibilizează într-o oarecare măsură”, consideră deputatul.

Întrebat dacă e de acord cu unii lideri ai PSD şi ALDE, care spun că manifestanţii au fost manipulaţi şi că în spatele lor s-ar afla miliardarul George Soros, Petre Florin Manole a răspuns: “În primul rând, nu am astfel de informaţii. În al doilea rând, sunt un parlamentar provenit din organizaţii neguvernamentale şi am avut exerciţiul civic al protestelor timp de foarte mulţi ani înainte de a fi în Parlament, niciodată nu mi s-a întâmplat să merg la un protest plătit, manipulat, întotdeauna am făcut-o din convingere. Sunt convins că cel puţin o parte dintre oamenii care au mers la proteste sunt pe acelaşi tipar. Dacă poate unii au fost manipulaţi sau nu, nu ştiu, dar personal nu cred”.