Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noii miniştri au depus jurământul la Cotroceni

noii_ministri_juramant_cotroceni.jpg

Noii miniştri din Guvernul Grindeanu au depus jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)
Noii miniştri din Guvernul Grindeanu au depus jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis (Foto: www.presidency.ro)

Noii miniștri ai Justiției, Economiei, Mediului de Afaceri și ministrul delegat pentru Fonduri Europene au depus jurământul de învestitură, joi, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a depus jurământul ca ministru al Justiției, Mihai Tudose ca ministru al Economiei, Alexandru Petrescu-ministru pentru IMM-uri şi Rovana Plumb ca ministru delegat pentru Fonduri Europene.

La ceremonia de joi de la Palatul Cotroceni au participat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu, membri ai Guvernului și consilieri prezidențiali.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vineri va promulga legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. El i-a spus premierului că astfel sunt întrunite ”toate condiţiile pentru a trece la normalizarea situaţiei”.

”Domnule prim-ministru, iată că după relativ puţin timp ne întâlnim aici în Sala Unirii pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună. Doamna ministru, domnilor miniştri, vă doresc succes, vă doresc un mandat bun. Înţeleg această remaniere pe care mi-a propus-o premierul ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale”, a spus şeful statului.