Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atac armat, la Homs (Siria). Zeci de șefi militari, uciși de islamiști

homs.jpg

Image source: 
france24.com

Atac armat în orașul sirian Homs, controlat în mare parte de forțele guvernamentale. Zeci de șefi militari au fost uciși într-un atac surpriză al militanților islamiști. Homs este controlată de forțele președintelui Bashar al-Assad, dar rebelii și militanții grupării Stat Islamic sunt încă activi în zonă.

ACTUALIZARE: Fosta ramură a Al Qaida în Siria, Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, a revendicat seria de atentate sinucigașe care a vizat sâmbătă sediile a două instituții de securitate ale statului în orașul Homs (centru, 165 km de Damasc).

................................................................................

Cel puţin 42 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac asupra forţelor guvernamentale din orașul sirian Homs. Informațiile vin de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Reprezentanții organizației relatează că militanţii islamişti au lansat un atac armat asupra a două sedii a forţelor guvernamentale de securitate din Homs.

Printre victime se numără inclusiv un oficial de rang înalt din securitatea regimului lui Bashar al-Assad, transmite Reuters. Totodată, atacatorii l-au ucis pe şeful securităţii militare din Homs. De asemenea, 29 de ofiţeri au murit în timpul primului atac, iar alţi 12 şi-au pierdut viaţa la al doilea sediu al securităţii atacat de militanţii islamişti.

Televiziunea siriană a relatat că mai multe rachete au zguduit districtele al-Ghouta şi al-Mohata, iar trei atacatori sinucigaşi s-au detonat la fiecare sediu al securităţii din Homs.

Deocamdată, nu este clar dacă militanţii islamişti sunt membri ai grupării Stat Islamic. Jihadiştii au organizat, însă, mai multe atentate în localitatea siriană, care este în mare parte controlată de forţele guvernamentale, cu excepţia unui district asediat al rebelilor moderaţi.

Așa arată orașul sirian Homs, după aproape șase ani de război: