Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vlad Alexandrescu, senator USR: Uniunea Salvaţi România sprijină categoric referendumul privind justiţia

Alexandrescu USR referendum familie.jpg

Vlad Alexandrescu: Liviu Dragnea ne orientează către Rusia (Sursa foto: Facebook/Vlad Alexandrescu)
Vlad Alexandrescu: Liviu Dragnea ne orientează către Rusia (Sursa foto: Facebook/Vlad Alexandrescu)

Referendumul privind lupta anticorupţie este o armă importantă de luptă în mâna preşedintelui Klaus Iohannis în conflictul cu PSD, declară la RFI senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Sprijină USR referendumul privind lupta anticorupţie? “Categoric, da! Referendumul îşi păstrează importanţa lui, în pofida concesiilor tactice făcute de PSD în ultima vreme. PSD a retras, a făcut tot ce a putut ca să retragă, să şteargă urmele Ordonanţei de Urgenţă 13 şi a sacrificat un pion, adică pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache. În opinia noastră, însă, rămâne în planul PSD-ului, aşa cum am anunţat încă din campania electorală, o ofensivă masivă împotriva luptei anticorupţie şi pentru dezincriminarea abuzului în funcţie şi a conflictului de interese. În acest context, referendumul rămâne o armă importantă în mâna preşedintelui, o armă de intimidare, prin care poate să lupte împotriva acestei intenţii declarate în ultima vreme a PSD-ului”, consideră Vlad Alexandrescu.

Pe de altă parte, senatorul spune că personal nu susţine un eventual referendum privind familia tradiţională: “Aici o să vă dau un răspuns care mă angajează numai pe mine, nu tot partidul. Aş fi foarte rezervat cu privire la declanşarea unui referendum în general în momentul de faţă, pentru că la adăpostul unei întrebări sau unui început de întrebare referitor la familie se pot strecura şi alte propuneri de modificare a Constituţiei. Nu mi se pare oportun în momentul de faţă să întreprindem o modificare a Constituţiei, mi se pare un lucru primejdios, nu m-aş hazarda în această aventură. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte definirea familiei, ea e foarte clar definită în momentul de faţă în Codul Civil, care-i o lege organică, nimeni nu are de gând să modifice Codul Civil, deci nu văd ce ar justifica oportunitatea sau urgenţa unui astfel de demers”.