Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Congresmanii democraţi cer noi anchete privind legăturile familiei Trump cu Kremlinul

trump_rusia_afp.jpg

Image source: 
AFP

Preşedintele Donald Trump i-a condamnat vineri dimineaţă pe democraţii care s-au grăbit să-i ceară demisia Procurorului General pentru discuţiile purtate cu ambasadorul rus de la Washington, catalogând acţiunea acestora drept o ”vânătoare de vrăjitoare” împotriva lui Jeff Sessions.

Urmare a criticilor, Procurorul General a anunţat deja că se va recuza din orice investigaţie cu privire la alegerile prezidenţiale, inclusiv din ancheta lansată de agenţii FBI cu privire încercările repetate ale Moscovei de a înclina balanţa electorală în direcţia lui Trump. Sessions a fost acuzat că ar fi minţit Congresul că nu a avut niciun contact cu Moscova când, în realitate, a avut două întrevederi cu ambasadoru Serghei Kisliak, în calitate de senator – se apără el.

Între timp, democraţii cer o nouă anchetă a legăturilor suspecte dintre noua administraţie şi Kremlin.Senatorul democrat Sherrod Brown, membru al Comisiei bancare, a cerut ieri Departamentului Trezoreriei  să evalueze dacă partenerii de afaceri ruși ai președintelui Donald Trump și ai familiei sale au încălcat sancțiunile impuse de Statele Unite Rusiei. Într-o scrisoare adresată noului ministru al finanțelor Steven Mnuchin, senatorul estimează că “refuzul președintelui Trump de a-și divulga relațiile de afaceri face dificil să se știe dacă el sau familia lui au fost expuși unor finanțări ale terorismului, sancțiunilor sau riscurilor unei spălări de bani prin relațiile lor cu investitori din Rusia și din alte țări”. “Este în interesul poporului american și al familiei Trump ca Trezoreria să evalueze în mod independent toate riscurile asociate acestor investitori cu scopul de a se asigura că nu a existat încălcarea legilor americane”, a adăugat Brown.

Președintele Trump nu a făcut niciodată un secret din faptul că afacerile sale atrăgeau investiții rusești substanţiale. Trezoreria are rolul să aplice sancțiuni financiare adoptate în cadrul luptei împotriva terorismului, evaziunii fiscale și spălării de bani.