Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Miting la Trocadéro: Francois Fillon face apel la susținători

Zi de mobilizare duminică pentru cei implicați în afacerea Fillon. Fostul premier își joacă practic în această după-amiază statutul de candidat în condițiile în care ți-a chemat susținătorii să participe într-un număr cât mai mare la un miting de susținere. O contra – manifestație este anunțată duminică tot la Paris.

Decizia anunţată miercuri de fostul premier al lui Nicolas Sarkozy de a-şi continua campania, în pofida unei posibile inculpări pe 15 martie în cazul unor presupuse angajări fictive ale unor membri ai familiei sale, a accelerat ritmul dezertărilor şi manevrelor de culise.

 

Apropiații lui Fillon speră totuși ca la mitingul de duminică să vină 50.000 de persoane. Într-un mesaj video, Francois Fillon a facut apel la mobilizare., refuzând să se retragă din cursă.

 

 

 

Comitetul Politic al Partidului Les Républicains, din care fac parte reprezentanţii principalelor tendinţe din interiorul formaţiunii, urmează să se reunească luni pentru a face bilanţul ”evoluţiei situaţiei politice”.

 

Participarea, duminică, la reuniunea de pe Trocadéro, în semn de susţinere a lui François Fillon, nu va avea nicio consecinţă asupra sorţii candidatului dreptei la preşedinţie, consideră Jean-Christophe Lagarde, preşedintele Uniunii Democraţilor şi Independenţilor (UDI).

”Chiar dacă vor fi 200.000 de persoane în această după-amiază pe Trocadéro (...), pentru a câştiga un scrutin prezidenţial este nevoie de adunarea a 20 de milioane de persoane”, a argumentat deputatul din Seine-Saint-Denis. Totuși suținătorii lui Fillon consideră că o mobilizare masivă iar conferi candidatului dreptei forța de a continua.

Imagini de la contra-manifestația de duminică, de la Paris. Stop corupției, e ărincipalul mesaj transmis de participanți.