Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Dimov cel modest”: acuzații de corupție la adresa premierului rus (Europalibera.org)

medvedev.jpg

Image source: 
france24.com

Fundația pentru Combaterea Corupției a lui Aleksei Navalnîi a publicat o nouă anchetă anti-corupție,  avându-l în prim plan pe șeful guvernului de la Moscova, Dmitri Medvedev. După cum relatează Europalibera.org, premierul Dmitri Medvedev „a creat și conduce o imensă schemă de corupție cu mai multe etaje”.

Fundația pentru Combaterea Corupției își intitulează materialul ”Dimov cel modest” și face referire la un palat evaluat la circa 5 miliarde de ruble (aproximativ 80 de milioane de euro) și care a fost dăruit structurilor legate de Medvedev de către oligarhul Alișer Usmanov. Organizația de opoziție consideră acest „cadou” drept „mită”.

În plus, de Medvedev ar fi legate alte proprietăți, precum un conac amplasta pe traseul Rubliovo-Uspenskoe, o reședință din regiunea Kursk, o vilă din Sankt-Petersburg, două terenuri pe coasta mării din ținutul Krasnodar, o vilă din suburbia orașului Soci, podgoriile din suburbia orașului Anapa dar și din Italia, precum și o vilă din regiunea Ivanovo.

Raportul vorbește, de asemenea, despre cele două iahturi, care sunt înregistrate pe numele unei structuri apropiate lui Medvedev.

Navalnîi l-a acuzat pe Medvedev de crearea „unei scheme de corupție” și de „luarea mitei de la oligarhi”. Liderul opoziției declară că în schemă sunt antrenate mii de persoane, iar imobilele sunt „păzite de serviciile speciale ale statului”.

Alexei Navalnîi acuză existența unei rețele de fundații de caritate și de organizaţii necomerciale, create de către persoanele de încredere și de către rudele lui Dmitri Medvedev.

Secretara de presă al lui Medvedev a numit investigația drept un „atac propagandistic”,  pe care „nu are niciun rost” să-l comenteze.