Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


IPP: Senatorul PSD Şerban Nicolae recidivează

elena_tudose_ipp_senatorul_psd_serban_nicolae_recidiveaza.jpg

Şerban Nicolae, criticat de IPP (Sursa foto: Facebook/Şerban Nicolae)
Şerban Nicolae, criticat de IPP (Sursa foto: Facebook/Şerban Nicolae)

Senatorul PSD Şerban Nicolae “recidivează”, spune la RFI directoarea Institutului pentru Politici Publice (IPP), Elena Tudose, care comentează amendamentul parlamentarului privind graţierea unor fapte de corupţie.

Directoarea IPP, Elena Tudose, spune că Şerban Nicolae nu este la primul derapaj de acest gen: “Domnul senator, din păcate şi-mi pare rău să folosesc acest termen în contextul dat, recidivează cu atitudinea domniei sale de la începutul acestui mandat, pentru că nu este prima oară, au mai fost dezbateri tensionate în Comisia Juridică, în care a dat presa afară sau a avut diverse remarci cel puţin acide, ca să nu spun de-a dreptul grosolane la adresa colegilor”.

“Explicaţia sa ne duce cu gândul că persoanele condamnate pentru infracţiuni de corupţie sunt mai degrabă gulere albe, care nu suportă regimul de detenţie în condiţiile actuale. Văd că se plângea că aceştia în mod special nu pot să stea câte trei în pat, în condiţii de igrasie, insalubre şi aşa mai departe”, afirmă directoarea IPP.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus luni un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia Juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi.

El a explicat că nu crede că “cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat marţi la amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii. Şeful statului declară că dacă s-ar graţia faptele de corupţie, s-ar da un semnal total greşit în societate.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat tot marţi că el nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie. El precizează de asemenea că doar legea graţierii nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare şi investiţii în infrastructură.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat la postul public de radio că nu susţine amendamentul depus de Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii: ”Guvernul nu susţine amendamentul. Noi am trimis un proiect de lege în Parlament care nu avea prevăzute aceste lucruri. Acel amendament nu este susţinut de către Guvern”.

 
Elena Tudose, despre amendamentul lui Şerban Nicolae la legea graţierii