Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: PNL va vota împotriva amendamentului depus de Şerban Nicolae

adriana_saftoiu_pnl_amendament_depus_serban_nicolae.jpg

Adriana Săftoiu critică amendamentul lui Şerban Nicolae la legea graţierii (Sursa foto: www.cdep.ro)
Adriana Săftoiu critică amendamentul lui Şerban Nicolae la legea graţierii (Sursa foto: www.cdep.ro)

Amendamentul senatorului PSD Şerban Nicolae privind graţierea unor fapte de corupţie este total nepotrivit, declară la RFI deputatul PNL Adriana Săftoiu.

Parlamentarul liberal consideră că amendamentul lui Şerban Nicolae este “total nepotrivit şi din păcate tocmai de aceea e foarte greu să discutăm despre graţiere sau chiar amnistie, pentru că în opinia publică, în momentul în care spui graţiere, te referi sau se gândesc că e vorba de politicieni, de fapte de corupţie. Un asemenea amendament nu face decât să întărească această idee şi să refuzăm o discuţie despre o posibilă graţiere”.

Cum vor vota parlamentarii PNL? “Împotriva acestui amendament. Din câte ştiu eu, din discuţiile pe care le-am avut în interiorul PNL, nu cunosc vreun coleg care să susţină acest amendament”, spune Adriana Săftoiu.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus luni un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia Juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că “cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară”. Dezbaterile au fost amânate până pe 21 martie.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat marţi la amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii. Şeful statului declară că dacă s-ar graţia faptele de corupţie, s-ar da un semnal total greşit în societate.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat tot marţi că el nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie. El precizează de asemenea că doar legea graţierii nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare şi investiţii în infrastructură.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat marţi la radioul public că Executivul nu sprijină propunerea lui Şerban Nicolae.

 
Adriana Săftoiu, despre amendamentul senatorului PSD Şerban Nicolae privind graţierea corupţilor