Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parlamentul îşi reafirmă prestigiul. Analist: Prestigiul ar creşte prin acţiuni, nu prin declaraţii

parlament_prestigiu_analist_actiuni_declaratii.jpg

Parlamentul a adoptat o declaraţie prin care sunt criticaţi preşedintele Klaus Iohannis, CSM şi Ministerul Public (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Parlamentul a adoptat o declaraţie prin care sunt criticaţi preşedintele Klaus Iohannis, CSM şi Ministerul Public (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Declaraţia de reafirmare a prestigiului Parlamentului nu serveşte decât unui orgoliu politic. Iată ce spune la RFI directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu.

Parlamentul a adoptat miercuri, cu 203 voturi “pentru” şi 94 “împotrivă”, o declaraţie propusă de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care sunt criticaţi preşedintele Klaus Iohannis, CSM şi Ministerul Public, după decizia Curţii Constituţionale privind Ordonanţa 13.

Potrivit declaraţiei adoptate miercuri, Parlamentul nu acceptă ingerinţe în activitatea sa, iar subminarea rolului şi prestigiului Legislativului trebuie să înceteze.

Ovidiu Voicu e de părere că declaraţia Parlamentului nu are nici o utilitate: “Ea nu poate servi la nimic altceva decât la continuarea unui efort de propagandă, până la urmă, al unei părţi a spectrului politic, pentru a se poziţiona cumva pe agenda publică în contradicţie faţă de preşedinte, dar ea din punct de vedere al consecinţelor legale, nu ajută cu nimic, e pur şi simplu o declaraţie politică”.

Directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică spune că “prestigiul Parlamentului ar creşte prin acţiuni, nu prin declaraţii. Dimpotrivă, prin declaraţii care nu se bazează pe fapte, cel puţin pentru acel public care este informat, prestigiul scade, pentru că este foarte multă demagogie acolo”.

Ovidiu Voicu, despre declaraţia Parlamentului din 8 martie 2017
1316