Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cioloş: România e într-un proces de pierdere a credibilităţii la nivel politic

ciolos_romania_credibilitate_nivel_politic.jpg

Dacian Cioloş atrage atenţia că România şi-a pierdut din credibilitatea politică (Foto: RFI/Şerban Georgescu)
Dacian Cioloş atrage atenţia că România şi-a pierdut din credibilitatea politică (Foto: RFI/Şerban Georgescu)

România trebuie să arate seriozitate în modul în care tratează statul de drept şi să fie credibilă în politicile economice şi bugetare, declară la RFI fostul premier Dacian Cioloş.

În opinia lui Dacian Cioloş, evenimentele politice din ultima perioadă au afectat credibilitatea României: “Cred că aici e problema mare, pe care România trebuie s-o rezolve în perioada imediat următoare: România e într-un proces de pierdere a credibilităţii la nivel politic cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni şi în ultimele luni în România, atât în ceea ce priveşte atacurile la justiţie, cât şi modul în care Guvernul abordează politica bugetară, care în momentul de faţă o vedem, politica bugetară a unor state membre, chiar dacă nu sunt parte a zonei euro, impactează şi celelalte state membre şi UE priveşte cu foarte mare atenţie lucrurile, deciziile care se iau în fiecare stat membru”.

Ce ar trebui să facă România, pentru a recâştiga din credibilitate? “Păi, în primul rând, să arate seriozitate în modul în care tratează statul de drept, în modul în care tratează justiţia şi să fie credibilă în politicile economice şi bugetare”, spune fostul premier.

 
Dacian Cioloş, despre credibilitatea României