Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corlăţean: Victor Ponta şi Liviu Dragnea să discute, e în interesul PSD

corlatean_victor_ponta_liviu_dragnea_discute_psd.jpg

Conflict între Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Conflict între Liviu Dragnea şi Victor Ponta

Victor Ponta şi Liviu Dragnea ar trebui să discute, pentru a-şi clarifica problemele, în interesul PSD. O spune la RFI senatorul Titus Corlăţean, care comentează decizia fostului premier de a-şi da demisia în alb din Partidul Social Democrat.

Titus Corlăţean speră ca Victor Ponta să nu plece din PSD: “Cred că domniile lor ar fi corect să discute şi în interesul întregului partid, pentru a clarifica anumite aspecte. Eu sper ca Victor Ponta să nu plece din PSD şi chiar dacă mai pot fi suişuri şi coborâşuri şi respectând ierarhia în partid, care este în clipa de faţă, este rezultatul unui Congres, să poată fi găsite formulele de reacomodare, dacă doriţi”.

“Jocul în echipă în campania electorală a fost extrem de important. Rolul pe care Liviu Dragnea l-a avut ca preşedinte al partidului în acest succes istoric al PSD-ului, 45% este un rol extrem de important. În acelaşi timp şi fostul premier Ponta îşi are propriul său până la urmă electorat şi a ajutat foarte mult partidul în campania electorală. Eu cred că de fapt, în realitate, avem mult mai multe chestiuni care unesc şi interesul partidului este de a păstra această unitate, decât de a ne consuma energia în chestiuni care poate au şi caracter personal”, spune senatorul.

Întrebat cum ar descrie modul lui Liviu Dragnea de a conduce PSD-ul, Titus Corlăţean a răspuns: “Cu multă autoritate”. Întrebat dacă uneori e prea multă autoritate, senatorul a replicat: “În război este nevoie de autoritate. Probabil, o lărgire a cercului de consultare însă ar genera o includere, un caracter mai inclusiv în partid şi ăsta în momentele astea cred că este un lucru important”.

 
Titus Corlăţean, despre demisia în alb a lui Victor Ponta din PSD