Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban, despre Cătălin Rădulescu: A vorbit gura fără el. PSD să-l dea afară

ludovic_orban_catalin_radulescu_vorbit_gura_psd_afara.jpg

Ludovic Orban critică declaraţiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu
Ludovic Orban critică declaraţiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu

Declaraţiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu despre protestatarii din Piaţa Victoriei sunt inacceptabile, spune la RFI liberalul Ludovic Orban. El consideră că dacă PSD nu-l dă afară, înseamnă că-i împărtăşeşte opiniile.

Ludovic Orban crede că declaraţiile lui Cătălin Rădulescu „arată cum înţelege democraţia deputatul partidului de guvernământ. Sunt convins că nu e singurul care gândeşte aşa, probabil a vorbit gura fără el, dar cu siguranţă aşa gândeşte. Este inacceptabil pentru România europeană a anului 2017 ca un reprezentant al unui partid politic aflat în Parlament să aibă astfel de atitudini, care contravin flagrant normelor democratice”.

Liberalul spune că „în mod normal, partidul de guvernământ ar trebui să-l dea afară, pentru că dacă nu-l dau afară, înseamnă că şi conducerea PSD împărtăşeşte viziunea, între ghilimele, a domnului deputat faţă de funcţionarea democraţiei”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus într-un interviu pentru Adevărul că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: “De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.

El a mai declarat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: “Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus miercuri că afirmaţiile deputatului Cătălin Rădulescu privind protestatarii sunt “neavenite” şi “foarte periculoase”.

 
Ludovic Orban, despre declaraţiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu în privinţa protestatarilor din Piaţa Victoriei