Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ludovic Orban la RFI: Filialele PNL sunt demoralizate. Noi nu am avut propriu-zis un program de guvernare

PNL a greşit la alegeri, declară Ludovic Orban (Foto: arhivă AFP/Andrei Pungovschi)

PNL a comis foarte multe greşeli de strategie politică în ultimul an, declară la RFI liberalul Ludovic Orban, candidat la şefia formaţiunii. El spune că partidul nu a avut propriu-zis un program de guvernare, ci a mers pe platforma lui Dacian Cioloş, plină de „enunţuri cu caracter general”.

Întrebat care e atmosfera din filialele PNL, Ludovic Orban a răspuns: „E o stare de nemulţumire, chiar de demoralizare în urma rezultatului în alegeri. Foarte mulţi mi-au spus că le-a fost extrem de greu în campania asta, că n-au avut argumente şi că echipa de la nivel naţional nu a furnizat argumente suficiente pentru a convinge oamenii să ne acorde votul. Problemele identificate evident sunt de leadership, de mesaj, de comunicatori, de funcţionare internă a partidului, care nu s-a bazat pe Statut şi pe normele democratice şi de asemenea de comitere a foarte multor greşeli de strategie politică în ultimul an de zile”.

„Nici nu am avut propriu-zis un program de guvernare. Am mers mai mult pe cele 100 de puncte din platforma candidatului la prim-ministru, care nu aveau o concreteţe, erau mai mult enunţuri cu caracter general”, spune liberalul.