Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Deputatul cu AKM s-a autosuspendat din PSD

deputat_akm_autosuspendat_psd.jpg

Deputatul Cătălin Rădulescu se autosuspendă din PSD, după declaraţiile sale controversate (Sursa foto: www.cdep.ro)
Deputatul Cătălin Rădulescu se autosuspendă din PSD, după declaraţiile sale controversate (Sursa foto: www.cdep.ro)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunțat luni că se autosuspendă din partid, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de declarațiile pe care le-a făcut despre protestatarii din Piaţa Victoriei şi arma AKM pe care o deţine.

Cătălin Rădulescu îşi justifică gestul într-un comunicat de presă: "Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului și a președintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce țin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credință și faptul că interpretarea dată cuvintelor și opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea și activitatea politică. Rămân fidel principiilor, programului și conducerii PSD".

Parlamentarul susține că declarațiile sale au fost distorsionate, dar își cere scuze faţă de cei care s-au simțit lezați: "Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat și neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute și atașate în mod securistic într-un filmuleț de 2 minute. Îmi cer scuze persoanelor de bună credință care s-au simțit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele, în decursul carierei mele și până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniștii publice".

Între timp, deputatul a intrat într-un concediu de opt zile.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu, după ce Cătălin Rădulescu a declarat într-un interviu pentru Adevărul: "Pentru ce se mai duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare".

El a mai spus că are o armă AKM: "Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea".

Polițiștii i-au anulat lui Cătălin Rădulescu dreptul de a deține arme, acesta fiind amendat cu 2.500 de lei.

1076